LOGO resident login resident register

Re: clubhouse 同管理處失職疏忽, 有什麼辦法?

Postby Guest » 2011 Jun 07 Tue, 11:33 am

如果見到不公平或不對的事,請走出來勸止或告訴當事人停止。維持屋苑的整潔是每個人的責任。不要將自己的義務及責任全推左clubhouse 職員上。請問這位狂鬧的人仕,有冇走過去話俾穿黑鞋底的人-球場不能穿黑底鞋?? 請大家都盡一分力!
Guest

Re: clubhouse 同管理處失職疏忽, 有什麼辦法?

Postby MD » 2011 Jun 07 Tue, 11:48 am

其實星仔球場已經比其他同區會所平, 仲平過恒安村冇冷氣嘅球場,大家都著數咗咁多年, 正所為<出得黎行,預咗要還>,而家加番到同一水平, 相信都係為咗增加收入至咁做, 我諗大家都可以理解嘅!
另外, 我從來都唔覺得會所管理有咩問題,職員有講有笑,地方清潔,起碼好過海典灣,職員面如死灰,早晨都唔講句! :lol:
MD

Postby Edwin » 2011 Jun 07 Tue, 4:14 pm

少少意見,其實當眼處貼出告示告誡我諗作用不大,不大唔代表冇用。去打波的人都唔一定會去睇告示,反正用家都會去登記攞場,staff可以當時向用家講明,我諗幾句野唔會用好多時間,至於問題發生都唔可以話冇睇告示唔知。開開心心打下波咪幾好
Edwin

Postby Monster-Ho » 2011 Jun 07 Tue, 5:35 pm

如果大家有睇過原版的討論, 就知道發生咩事...

http://lacosta.hk/forum/viewtopic.php?f=8&t=225
Monster-Ho

Postby MD » 2011 Jun 07 Tue, 9:36 pm

如果大家有留意, 而家比錢book場時張單已多咗張唔同colour嘅紙仔釘喺度提醒波友唔好霸人場同唔好著甩色鞋, 我諗張嘢係人都睇到, 唔駛到場時再要人提多次咁煩喇. 我都好怕次次到場都比人<鵝>囉咁大個人.
MD

Postby YuMoBor » 2011 Jun 08 Wed, 9:44 pm

請會所職員告知我假如下一回個羽毛球場又被缺德之人跩到黑蚊蚊癡立立, 我啲波友巳經嚟齊想打波, 我應如何做.

我有付出費用, 但職員不清潔場地, 誰來補償我的損失.

閣下即管妙嘴妙舌好了. 這世上有youtube, 討論區有大把人來欣賞閣下副嘴臉.
YuMoBor

Postby 會所 » 2011 Jun 09 Thu, 8:51 am

To : MS 2902
假若閣下到場打波時發現球場有任何問題可即時向當值職員反映, 若住戶不介意延誤打波時間, 可即時安排清理污漬, 相信需時10-15分鐘, 此延誤之時間可安排下次打波時補回. 多謝各住戶之寶貴意見.
會所

Postby MU » 2011 Jun 09 Thu, 5:42 pm

致MS 2902,如果見到你,真係要避之則吉,你咁鬼麻煩
MU

Postby YuMoBor » 2011 Jun 09 Thu, 8:42 pm

我好介意被拖延打波時間.
十五分鐘? 點補?
分明這班管理處clubhose職員用來遮掩自己的疏忽, 懶惰.

我上一次有同clubhouse長髮戴眼鏡個女職員即時反映ar. 上一手個缺德場主仍然大安旨意走人. clubhouse職員亦毫無表示.

無恥.
YuMoBor

Postby MD » 2011 Jun 10 Fri, 3:51 pm

咁唔通唔比人走, 要個住客自己清潔番D污漬先准走呀?
下次補番時間比你打番都話唔公平呀?都話唔合理呀?
咁你玩哂啦....
講真...你係咪同CLUBHOUSE嘅人有仇呀..咁無理嘅說話都講得出.
MD

PreviousNext

Return to complaint / 投訴