LOGO resident login resident register
ENG

Re: 提議集體更換無霜雪櫃

文章Simon » 2011 3月 07 週一, 12:13 pm

這是我最近換雪櫃的小小心得, 可以和大家分享一下:
1)門是自己拆的。
2)拆後才知位置深度不夠, 而且舊雪櫃長時間滴水, 後部有點下陷。
3)取材舊雪櫃木板門(細), 鋸出合適的尺寸 (它的闊度剛好, 總算有點貢獻), 鋪在低部突出 3吋, 檢查水平 (我要再加木片在低), 再加2口螺絲來固定木板。
4)舊雪櫃收賣佬不要的, 送貨佬收80元搬走。
Simon

文章Simon » 2011 3月 07 週一, 12:15 pm

完成!
Simon

文章JCCW » 2011 3月 07 週一, 3:09 pm

非常感激你咁詳細....宜家百老匯特價$5080....各位快d去買la....
JCCW

文章9527 » 2011 3月 09 週三, 12:26 am

Kin, 請問你係唔係已經買左HITACHI SLIM? 如果我地一齊買會唔會有DISCOUNT呢?^^

文章JT » 2011 3月 09 週三, 12:42 pm

hey, try this, hope it helps. It sells at $4600.
http://www.yhchina.com/?reloaded=true
JT

文章JCCW » 2011 3月 10 週四, 6:13 pm

http://www.price.com.hk/product.php?p=111341

也可try try這些..平很多
JCCW

文章9527 » 2011 3月 10 週四, 8:37 pm

thanks kin, 你買左未呀?

文章Simon » 2011 3月 11 週五, 12:16 pm

提提大家, 關不到廚房門的, 我是用sliding door 的.
Simon

文章Ivan Ho » 2011 3月 12 週六, 11:20 pm

我也是用日立silm, 但我可以開到門, 不過都是剛剛好.
Ivan Ho

文章9527 » 2011 3月 13 週日, 2:48 pm

babyboy168, 咁你係唔係都係要在低部加木板託住呢?

上一頁下一頁

回到 housekeeping & renovation / 家居及裝修