LOGO resident login resident register

缺德放狗人

Postby ET » 2010 Oct 25 Mon, 6:49 pm

我今日第二次遇到呢個住在 1 座既中年女仕, 帶住隻 creamy 色既曲架, 不顧公德, 俾隻狗在屋苑內小便, 施施然走人 :evil:

第一次响星期六約 5 6 点, 隻狗一出玻璃門, 就响密碼枱對開,垃圾桶後的牆腳小便, 當時我剛剛在村巴站附近下車 , 我聽到有個護衛哥哥同佢講唔可以在屋苑內俾狗隻小便...嗰果女人無視直出大街

今日我又約5點半回家, 果個女人正推門出, 隻狗竟然在玻璃門疴!! :o
個女人當冇事發生走人, 我叫住佢, 佢完全當聽唔到 :twisted:

點解會有 d 咁缺德既人!!! 在屋苑外圍牆脚小便唔沖水已經好難頂, 佢竟然仲响屋苑內

p.s. 當時在 lift口正有個菲傭, 佢同我講呢個女仕住10/F
ET

Re: 缺德放狗人

Postby a2301 » 2010 Oct 26 Tue, 10:36 am

搞錯!!!
a2301

Postby Angie » 2010 Oct 26 Tue, 11:38 am

映佢相放上網
Angie

Postby 客戶服務處 » 2010 Oct 26 Tue, 12:02 pm

服務處會提示保安員多加留意上述情況,如遇狗隻於屋苑範圍便溺,保安員會對狗主作出勸喻,服務處亦會張貼通告提示業戶勿讓狗隻隨處便溺。
客戶服務處

Postby MU » 2010 Oct 26 Tue, 12:36 pm

映佢相放上網. support
MU

Postby LF » 2010 Oct 26 Tue, 11:34 pm

根據大廈公契,如果某住戶養狗而對鄰居造成滋擾,及至達到某個數目的鄰居投訴,就可以不准該住戶養狗。
LF

Return to complaint / 投訴