LOGO resident login resident register

放狗的人

Postby MU » 2010 Aug 31 Tue, 12:43 pm

1座11樓每晚約11:30-12:00左右都有人帶狗出街,但每晚那隻嘢次次都吠,超厭惡,請管理處多加留意,謝謝
MU

Re: 放狗的人

Postby 客戶服務處 » 2010 Sep 02 Thu, 5:38 pm

服務處會於樓層大堂張貼通告提醒各飼養狗隻之住戶於攜帶狗隻外出時注意監管及控制其狗隻,避免於晚間時份製造過量聲響滋擾其他住戶。
客戶服務處

Postby MU » 2010 Sep 03 Fri, 1:05 am

多謝客戶服務處咁快作出回應及行動,希望有關住客會多加留意!
MU

Postby LF » 2010 Oct 01 Fri, 7:17 pm

好多放狗嘅人任由啲狗在星濤灣屋苑週圍的牆身大小便,有時甚至冇淋水清理便走人,搞到屋苑附近一陣臭味。管理處應加強巡查及定期淋漂白水殺菌消毒。

另外,好多時見放大狗嘅人冇替佢地隻狗戴狗帶,真是冇公德心。
LF

Postby YuMoBor » 2010 Oct 01 Fri, 7:41 pm

我細個嗰陣俾隻狗咬咗一忽肉,我好驚啲狗。
可唔可以啲住客對啲狗上樓ke時候,管理員俾佢地用嗰部特別lift kar. :(
如果唔係,我寧願唔搭lift,等下一部算loo. :(
YuMoBor

Postby py » 2011 Aug 04 Thu, 1:07 pm

其實狗狗主人都唔係个个係咁, 大部份都好自律.
有時隔离屋bb/小孩哭/玩時,发出的声量都唔糹田,
又或者在lobby看報紙時,小孩在此踏單車玩耍,
又或者鄰居正麻雀耍樂時,
你都可以包容吓,為何狗狗就......?
狗狗都有生命,狗狗都有狗權, 點解人狗不能和諧共處呢?
係外地旅遊時, 狗狗可隨主人到公园玩,乘交通公具,
香港都唔知幾時做到, 我諗.....先做思想教育先la.....
py

Postby Carbon » 2011 Nov 20 Sun, 12:33 pm

同意py,我沒有飬狗,也不特別喜歡狗,有時也不太喜歡狗味,但同時我也怕小孩尖叫,還有搭lift 時遇到成身臭汗味的人,難道我天天去投訴?還是包容一下吧。
Carbon

Postby YM » 2011 Nov 20 Sun, 10:33 pm

總之周圍all 就討厭啦
YM

Return to complaint / 投訴