LOGO resident login resident register

Re: 那是一項clubhouse管理員的失職嗎?

Postby 馬拉糕 » 2011 Apr 25 Mon, 10:21 am

我也同意「霸」了別人的場,對不起一句也沒有,還態度惡劣的話,一定是有問題,但原租場者即時作出投訴,是一個更有效的解決問題方法。

意見及批評大家有權也應該發表,但如果指責會所職員「蛇王」、「偷懶」,甚至做出違法行為,希望可以提供實質的證據,否則,對他們也不公平。
馬拉糕

Postby YuMoBor » 2011 Apr 25 Mon, 10:42 am

那麼請clubhouse staff交代出巡場時間表, 次數, 曾作出的口頭勸喻次收, 曾收取的補交場費的數目. 交不出數, 誰能保證沒有私相授授的事?

我不明白, 必要即場投訴, 投訴才成立嗎? 沒有核實用場人士的身份, 一再容許違規事件發生, 不是管理失敗的事實嗎? 管理處clubhouse有改善的意圖嗎?

我不想用自己的手機影那位妙嘴妙舌的女士的嘴臉, 我覺得很骯髒, 騐起都想嘔. 留在自己的手機裡會弄污自己的手機.

警察不巡邏, 罪惡發生, 個責任係因為冇人報案? 這是什麼樣的邏輯?
YuMoBor

Postby YuMoBor » 2011 Apr 25 Mon, 10:47 am

即場投訴, 必會影響小朋友學波的情緒. 那對小朋友不公平.
我不喜歡興人嘈吵. 但我必會要求此種情況將來不能再發生.

我覺得事實明顯. clubhouse管理有漏洞, 縱容了這位霸場女士有持無恐. 我一再提出clubhouse/管理處正面回應, clubhouse興管理處一再迴避, 不能提供數字, 又沒有改善意圖. 那是管理失敗. 我不覺得這種管理態度值得用加管理費去支持.
YuMoBor

Postby YuMoBor » 2011 Apr 25 Mon, 1:28 pm

馬拉糕主席, 請閣下到羽毛球2號場參觀一下. 有兩個四分一場區被一對黑底球鞋跩滿了鞋跡. 很明顯有不自律的業主做成. 我沒有用過二號場直至今日. Clubhouse staff做了什麼去防止此件事發生? 事後又有什麼方法補救? 告訴你, 這種鞋跡是永久性的. 除非將地板換掉, 二號場的地板將永遠地烏卒卒.

我十分憤怒. 等緊clubhouse同管理處正面的回應, 對事件跟進的行動同防止此類事件再發生的方法.

:oops:
YuMoBor

Postby 會所 » 2011 Apr 25 Mon, 10:37 pm

會所職員早於4月23日中午發現2號球場有球鞋漬, 相信成因是使用者球鞋脫色引致, 球場使用守則亦有告誡使用者穿著不脫色運動鞋進入場地及巡場時留意使用者是否穿著球動鞋打波, 但球鞋脫色情況時有出現, 一般使用少許綠水加清水輕抺便可清除 ; 4月23日發現當日已即時鑑定為非永久性污漬; 鑑於23/4至25/4期間球場全部預約滿額, 由於清潔需時, 為免阻礙已book場之住戶, 故決定安排25/4晚或26/4早上作徹底清潔, 現時球場已回復原貌!
會所

Postby MD » 2011 Apr 26 Tue, 12:35 am

比賊打劫喺現場即時報警, 等差人可以盡快到場捉賊, 我諗梗係比你返屋企先報警更有效率啦. 你投訴係同職員投訴, 唔係叫你同人嘈, 等職員可以入去場度勸佢咪得囉, 係勸呀, 唔係嘈呀, 關影响細路仔咩事啫 ? 而家唔係話你冇即時投訴就代表投訴唔成立, 係話比你聽即時投訴個解決方法更好呀. 差佬行beat唔簽簿唔通你話佢冇巡呀 ? 行beat都唔係行死一個地方啦, 你話比佢聽嗰度有賊, 佢自自然然會巡多嗰度多d架啦, 又或者會揾人埋伏捉賊呢, 捉得多d賊都唔會去嗰度揾食啦, 而家d樹木成人擇死人, 大眾都話叫人全民監察啦, 你估漁護署好多人咩? ! :mrgreen:
MD

Postby YuMoBor » 2011 Apr 26 Tue, 5:50 pm

clubhouse 肯定綠水冇刮花地板嗎?
是否抺掉了污跡, 就可以連clubhouse staff不查明用場者的身份, 不檢查用場者的鞋底的疏忽都一舉抺掉?
clubhose 與管理處毫無改善的意圖, 為什麼?

一隻狗妙嘴妙舌, 一個人會妙回那隻狗嗎?
不關注孩子的感受, 大底還不配做一個母親.
YuMoBor

Postby MD » 2011 Apr 26 Tue, 7:33 pm

綠水會刮花地板我咁大個人都係第一次聽到, 同你早前話<管理處會降低服務質素嚟保住自己份工>比人話唔明一模一樣咁妙語連珠, 打波著球鞋入場前要check有冇甩色? 唔係下話? 不如好似保齡球場咁要同會所租鞋先可以打波啦! :lol:
MD

Previous

Return to complaint / 投訴