LOGO resident login resident register

Re: 給屋苑唯一女保安員氣壞

Postby Amber » 2017 Sep 22 Fri, 2:49 am

我住响星濤灣多年,感覺大部份保安都十分有禮貌和尊業,反而感覺有部份屋苑住客十分無禮貌,我已經遇見過好多次,不論於大堂玻璃門或大門鐵閘,我正要出時,咁啱閘外或玻璃門外亦有住客想進入,當我先把門把開,對方便9秒9「閃」咗入黎!冇講一句唔該甚至好似望唔到有人開門比佢 :shock: 呢D少部份嘅住客好似感覺自已住响酒店一樣!!下下要等人開門比佢,上次開業主大會時已經通過,為咗屋苑保安,所有住客都要自行「拍」,不論大門已經比你前面果位住客打開咗,你都要「拍」一次,我見過曉峰灣畔D住客都好守規矩,因為進出嘅住客多,有時保安會打開門然後守响門側方便住客進出,須然個閘門打開,但個個住客仍然都有先「拍」咭後進入屋苑,邊有我地屋苑D人咁 「ALL GOR」!
Amber

Postby BB » 2017 Sep 28 Thu, 11:09 pm

Agree with Angelababy~~

同埋我試過多次拎張好多野,保安員都有主動幫我開門。
我一家住左好多年,保安員認得我地住邊個單位。當然平時既話,
都會自動自覺拍卡開門。
BB

Postby Angela BB » 2017 Sep 29 Fri, 12:31 pm

多謝BB認同 :)

我都同意Amber所講,就算度門開左,拍一次咭後先入屋苑,守規矩好D。
Angela BB

Postby resident » 2017 Oct 09 Mon, 1:21 am

同意Sherlock Holmes

不滿斟還太卡泊滿斟誒我也都歐元
resident

Postby resident » 2017 Oct 09 Mon, 1:31 am

同意Sherlock Holmes

本人多次看到該4眼女職員在座頭瞌眼訓,如何做好保安工作?在大閘幾次都發夢,不下數次要響銨才打開閘門。
同時,她只顧協助相熟的家庭開門,或只顧同年長的住戶吹水,即使其他人拿著很多東西也不會即刻協助

這些情況常發生。其他保安做得很好,沒有她這情況。請認真正視。
resident

Previous

Return to complaint / 投訴