LOGO resident login resident register

請管業處正視蚊患問題!!

Postby MU » 2010 Dec 02 Thu, 10:05 am

差不多每晚都比蚊針醒,是否要開冷氣,關晒所有窗嗎??又或是要安蚊帳吧?請管業處正視蚊患問題!!
MU

Re: 請管業處正視蚊患問題!!

Postby 9527 » 2010 Dec 03 Fri, 8:36 pm

我都是受害者, 情況很嚴重, 請問有什麼方法可以防止d蚊入屋呢?

Postby 客戶服務處 » 2010 Dec 04 Sat, 12:01 pm

服務處已安排滅蟲公司於下星期二於本屋苑公眾地方及樓層進行滅蟲工作,以改善蚊患情況。
客戶服務處

Postby runabouts » 2010 Dec 04 Sat, 4:04 pm

我也是受害者,昨晚三間半夜也被蚊針醒,被隻衰蚊咬左五六粒;搞到瞓瞓吓覺要起身拍蚊,真係討厭!
runabouts

Postby kkatforum » 2010 Dec 04 Sat, 5:43 pm

我原本以為只係自己近天台的蚊患先嚴重, 但原來其他層數都一樣, 希望日後有所改善吧
kkatforum

Postby MU » 2010 Dec 06 Mon, 9:31 am

我都決定安裝蚊網了,都唔靠管業處做到D乜!!!!!!
MU

Postby a2301 » 2010 Dec 06 Mon, 6:04 pm

其實層層都周圍, 會唔會係室外水渠位設計問題?
a2301

Postby 9527 » 2010 Dec 06 Mon, 8:48 pm

我朋友住嵐岸同埋曉峰都冇蚊患問題, 請查清楚同埋交代引起蚊患的根本原因, 對症下藥徹底解決問題, 治標不治本是沒有用的!

Postby Lawrence & Yoyo » 2010 Dec 06 Mon, 11:07 pm

我地個單位又無呢個問題喎,你地第幾座同埋向邊呢?
Lawrence & Yoyo

壯觀

Postby a2301 » 2010 Dec 06 Mon, 11:43 pm

a2301

Next

Return to complaint / 投訴