LOGO resident login resident register

會所羽毛球場

Postby 住客 » 2018 Oct 26 Fri, 7:26 am

請問會所羽毛球場係唔係逢星期五 8-10pm 都有人進行羽毛球訓練班?
已經連續三個星期希望係呢段時間book到場,但係都發現兩個羽毛球場地開放預約就俾 hold 作 “多用途場地” 而不是一般住客預約。
住客

Re: 會所羽毛球場

Postby M » 2018 Oct 26 Fri, 2:28 pm

如果你入羽毛球場嗰頁見到"D",應該係有人HOLD左籃球場,反之亦然。

而家會所BOOK完場要親身拎住戶証去交錢,而最近仲要住戶親身拎埋住戶証同張單先可以入場,所以應該全部都係住戶自用架喎。
M

Postby 住客 » 2018 Oct 26 Fri, 7:38 pm

好明白了,謝謝。可能真係咁岩都三個星期都book唔到 :shock:
住客

Postby Cara and terry » 2019 Apr 04 Thu, 1:10 pm

可否請網頁公司加入anti bot功能?
要人手入character 先可submit booking
我留意左幾個星期五8-10pm, 都係一到0:00:00就已book
我只係refresh page 黎睇,唔存在夠唔夠人手快
Cara and terry

Postby 會所 » 2019 Jun 22 Sat, 9:22 am

謝謝 閣下的意見。就上述事宜,我們將安排承辦商於網上預約設施版面加設Anti- Bot 功能,以防止有機械程式預定場地之情況。

如若對上述事件有任何疑問,歡迎致電2608-5012與會所職員聯絡。
會所

Postby R&L » 2019 Jul 18 Thu, 12:09 am

你好, 自從加入anti-bot 之後, 連續三天00:00:01甚至00:00:00 便看見有人book 了籃球場。懷疑是否有人避開了anti-bot。
R&L

Postby 會所 » 2019 Aug 19 Mon, 4:03 pm

謝謝 閣下的反映。 就上述事宜,我們已與承辦商溝通並改善Anti-Bot功能,以加強防止有機械程式預定場地之情況,經觀察多時,暫未再出現0時0分0幾秒預訂場地情況。現時情況亦已有所改善。

如若對上述事件有任何疑問,歡迎致電2608-5012與會所職員聯絡。
會所

Postby b2307 » 2022 Sep 24 Sat, 7:29 am

Book唔到場,其實如果真係快手的話,都冇其他理由討論。反之,我認為要做到公平,政府鼓勵市民做運動,唔係睇人做運動。我認為首先要學天與海的措施,每個單位book羽毛球場只可book一個場,避免同時段,經常被同一個單位霸住,還有同單位book室內運動場同款運動不應多過兩次。外面室內場盛行炒風,不能不防犯。如果book籃球場,就真係打籃球。冇謂被其他住戶覺得有人霸場。

其實,現在book場率已經很高,讓多些住戶可以享用運動場所亦是好事。
b2307

Postby 會所 » 2022 Oct 06 Thu, 4:41 pm

謝謝 閣下的意見。就上述事宜,我們會定期檢討會所預訂措施。為防止設施被濫用,預訂及使用會所設施時,都必須出示住戶證及登記使用者資料。所有訪客亦須由持有有效住戶證之住戶陪同,方可使用有關設施。另網上訂場系統每天晚上12時正更新未來7天之場地供住戶預留設施,及我們會持續巡視以避免會所設施被不正當使用的情況出現。

會所

Return to clubhouse activities / 會所活動