LOGO resident login resident register

Re: 保泰街賣地,6月7日中午截標

Postby YuMoBor » 2013 Jun 15 Sat, 12:06 pm

起商場要起三年kar....
錦泰商場67500平方呎, 我地呢個就18萬平方呎.
錦泰有760個車位,我地呎個唔知有幾多車位.
唔知會唔會連接埋恆安站. 連接埋就好loo ^^
YuMoBor

Postby YuMoBor » 2013 Jun 15 Sat, 12:46 pm

http://www.mpfinance.com/htm/finance/20 ... a_eaa2.htm

明報引述百利保話 : a 商場最快兩年落成ar! ^^
YuMoBor

Postby EDED » 2013 Jun 16 Sun, 12:41 am

連接恆安站就唔會架啦, 距離太遠成本效益太低
不過第日可能經恆安站出入會多D囉, 話晒叫經商場番屋企 :lol:

希望商場會有區內缺乏嘅高檔超市(如AEON, MARKET PLACE, YATA, CITYSUPER)同埋精緻食店啦, 咁24嘅7仔OK就梗係唔少得啦 :lol: :lol: :lol:
EDED

Postby sam » 2013 Jun 23 Sun, 6:08 pm

d 經紀話會起酒店,我諗有機起酒店式住宅,發展商嚟講回報較高
sam

Postby YuMoBor » 2013 Jun 23 Sun, 9:03 pm

http://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/ ... 2_002.html

信AA一成, 雙目失明.

范統表示,曾到現場視察環境,由於鄰近設有多個屋苑,惟未有大型商場配套,相信未來商場落成後會有穩定客源,預料舖位租務回報潛力大。(信報)

百利保執行董事范統於投得土地後稱,地皮附近有多個屋苑,但商場配套欠奉,集團計劃斥資7億至8億元發展具有特色的商場項目,以吸引外區客,預計連地價總投資額約15億元。(東方)

范老板話想吸外區客.....我估車位一定唔會少.
高度限制是5-6層. 起酒店的話, 起到幾多間房.
我唔喜歡酒店. 因為人流會變得複雜.
YuMoBor

Postby sam » 2013 Jul 04 Thu, 2:00 pm

吸外區客d車位一定唔會少, 都一定唔會多係月租
sam

Postby Agnes » 2013 Sep 29 Sun, 8:40 pm

http://ps.hket.com/content/32796/%E3%80 ... A%E5%AE%85

馬鞍山商場出租 2016落成

至於馬鞍山商業用地,可建約16萬平方呎,全部發展商場,並加入嶄新的設計及環保元素,如採用天窗及斜面設計等,同時會利用戶外的空間,令商場內、外融合,提供舒適的感覺,可望成為區內的地標商場。項目會保留作出租,預計最快2016年落成。 :D
Agnes

Postby Angie » 2013 Oct 18 Fri, 10:04 am

最好有埋停車場、大型超市、美食廣場。
Angie

Previous

Return to others / 其他