LOGO resident login resident register

保泰街賣地,6月7日中午截標

Postby YM » 2013 Apr 07 Sun, 2:48 pm

保泰街賣地,6月7日中午截標

希望賣得出啦,起番個小商場就好了,不過附近少左車位,車位d 租金就會升了。但如果賣唔出都幾危險,一陣政府改用途起住宅就麻煩。
YM

Re: 保泰街賣地,6月7日中午截標

Postby KK » 2013 Apr 19 Fri, 5:24 pm

希望賣得出起商場,咁就好LU :D
KK

Postby MU » 2013 Apr 25 Thu, 10:37 am

爛地場又加價..................獨市...又加得多....頂....
MU

Postby pacon » 2013 May 14 Tue, 12:12 pm

我見到已經清晒啲車,又有人拍照…唔知會唔會起商場呢?不會起住宅吧?
pacon

Postby Garbbie » 2013 May 16 Thu, 2:32 am

只可作非工業用途但不可作住宅、倉庫及加油站。
Garbbie

Postby EDED » 2013 Jun 09 Sun, 3:37 pm

收8份TENDER, 應該冇問題喎
終於有商場應付日常所需啦!!
EDED

Postby pacon » 2013 Jun 11 Tue, 11:24 am

會否起酒店式住宅而不會起商場?如是商場便好了,唔知要攪幾耐呢?
pacon

Postby YuMoBor » 2013 Jun 11 Tue, 7:14 pm

最想要:
1. 有濕貨賣ke超市
2. 有櫃員機拑錢
3. 美食廣場.
YuMoBor

Postby EDED » 2013 Jun 11 Tue, 7:17 pm

一般五年內完工,呢個咁細型分分鐘三兩年OK :lol: :lol:

呢塊地好似最少要提供八萬呎商場架,可以放心 ;)
EDED

Postby EDED » 2013 Jun 15 Sat, 12:02 am

http://hk.realestate.yahoo.net/property ... 00691.html

百利保及富豪酒店以近6.62億元,投得沙田馬鞍山保泰街商業用地,中標價接近市場下限,每呎樓面地價約4000元。

身兼百利保及富豪酒店執行董事的范統認為,以近市場下限價錢投得地皮,反映中標價化算。

他指,地皮可發展成商場、寫字樓及酒店,但集團傾向發展商場,因為區內欠缺大型商場,預計總投資額約14億元。
EDED

Next

Return to others / 其他