LOGO resident login resident register

有冇鄰居裝到BB100

Postby YuMoBor » 2010 Sep 02 Thu, 6:17 pm

我Join咗佢地個plan.
但香港寛頻8月21日嚟, 裝唔到. 佢地25日話派師傅上嚟check, 係走廊個井口位未開.
佢地話26日派人同管理處工程部一齊去開嗰個井口位.
但我今日打電話去, 先發現香港寛頻根本冇做呢個動作. 嗰位小姐叫我轉用其他plan, '有機會再合作' 云云.

所以我想問各位, 有冇用過bb100. 定係呢個只係我一個ke問題呢?

謝. :D
YuMoBor

Re: 有冇鄰居裝到BB100

Postby pacon » 2010 Sep 02 Thu, 7:41 pm

我都係咁!那時我打算JOIN佢哋99蚊那個PLAN,攪了一大輪,來過兩次,結果發現未開位,裝唔到。最初CHECK話星濤灣係OK我才JOIN,但後來話原來有啲座數係未開位,故裝不到的。所以被迫用和記……超差!很後悔啊! :(
pacon

Postby 馬拉糕 » 2010 Sep 02 Thu, 10:04 pm

我一年前已裝, 用完了一年免費試用, 而家重用緊

不過裝的時候, 入屋拉線係有一點問題.
馬拉糕

Postby MU » 2010 Sep 03 Fri, 1:02 am

我都用到喎!係串線入屋嘅時候有D問題
MU

Postby YuMoBor » 2010 Sep 03 Fri, 9:17 am

最衰bb100個plan完咗. 否則就揾埋一齊去開嗰啲井口位.
我都打定輸數. 不過唔忿氣香港寛頻耍我. 話派人嚟開井口位, 但原來冇咗件事. 個sales賣咗個plan,就關人, 電話都斷埋.
我去咗消委會投訴佢地lar. 邊有人咁做生意? :roll:
YuMoBor

Postby Monster-Ho » 2010 Sep 07 Tue, 3:14 pm

我上星期裝左wor.. 無問題, 當時裝的時候佢話1座仲有4個線口可用.
Monster-Ho

Postby YuMoBor » 2010 Sep 23 Thu, 10:19 pm

香港寛頻差到暈. 佢地裝唔成, 吊住係度冇下紋. 原來佢地連家居電話都自動取消埋. 我對呢間公司巳經失哂信心. 揾咗第二個ISP供應商同固網電話.
YuMoBor

Postby Monster-Ho » 2010 Sep 25 Sat, 3:06 am

我用做1個月. 真系好麻煩. 直插牆lan 線入電腦無問題, 不過一經過wifi router, 成日都斷link.. 明明個router WAN 已經有ip, 但系就派唔到比LAN. 按照TP-link 個router 所講, clone 完個MAC address 都唔得. 但我轉插PCCW 就無呢個問題wor.. 真系氣憤!!
Monster-Ho

Return to housekeeping & renovation / 家居及裝修