LOGO resident login resident register
ENG

請問有無鄰居換了房的一拖二冷氣

文章JCCW » 2011 6月 08 週三, 11:17 am

請問有無鄰居換了房的一拖二冷氣,有咩型號可安裝又不用拆天花?和大約多少錢呢?急換,thank you
JCCW

Re: 請問有無鄰居換了房的一拖二冷氣

文章rc » 2011 6月 08 週三, 2:03 pm

我換晒三部冷氣了。

廳係大金窗口式分體二匹

兩間房係樂聲窗口式分體一匹

我無買一拖二機呀,因為費時一壞就壞晒兩部。

我買果三部都係窗口式分體,所以個冷氣架度係有三個機頭的。
rc

文章JCCW » 2011 6月 08 週三, 3:14 pm

Hi jv123: 咁我想問需要換喉和拆天花嗎,介唔介意話我知用了多少錢和型號嗎
JCCW

文章rc » 2011 6月 09 週四, 8:26 pm

唔需要拆天花及換喉 !

廳冷氣 - 大金二匹窗口式分體 MODEL : FT-50, HK$6,350

房冷氣 - 樂聲一匹窗口式分體 MODEL : CS-C9JWA, HK$3,380 一部

三部冷氣裝工連拆走, HK$5800
rc

文章IWC » 2011 6月 12 週日, 11:22 pm

只想換廳泠氣機, 可否告之師傳電話, 查詢安裝事宜. Tks.
IWC

文章rc » 2011 6月 13 週一, 11:44 am

幫我裝冷氣個師傅,我覺得麻麻地,所以唔敢介紹俾你。

我係買冷氣果間順便搵埋師傅裝的,手工麻麻地。
rc

文章SHPW » 2011 6月 23 週四, 11:31 am

我換晒三部冷氣了。
廳係大金窗口式分體二匹
房係大金窗口式分體一匹
如有問題請PM我
[email protected]
SHPW

文章JCCW » 2011 7月 14 週四, 10:17 am

Hi, 請問你買大金是那型號,費用多少?
JCCW

文章hello hello y » 2011 7月 25 週一, 4:17 pm

Hi ,

你們好, 見到你們討論換冷氣机,我都想問吓你們意見。

我住 B座請問知不知安 3 部分體機有無問題?擺外机身是怎樣排位,看到你們討論正想查詢你們怎樣排位安 3 部機呢!可否告訴我呢!同時我見舊机應在厠所窗外位置放,地台太細怎可放 3 部机.......?

多謝各位解答幫忙。
hello hello y

文章JCCW » 2011 7月 29 週五, 1:02 pm

我己換了二部R22冷氣了,問了很多冷氣師父他們也講不能裝環保雪種冷氣,如裝就一定要換喉.

主人房:日立RASS10CYK 一匹 HK$3,380 一部+$1400裝工連拆走,不需換喉

細房: 三菱重工 SRKTC28CNE一匹HK$2999一部+$1400裝工連拆走,不需換喉,但要開天花妀去水喉

唔需要搭掤.
JCCW

下一頁

回到 housekeeping & renovation / 家居及裝修