LOGO resident login resident register

維修事宜一問

Postby Mickeyb » 2014 Apr 18 Fri, 11:21 pm

請問各位鄰居有否關於廁所浴缸膠邊維修, 房間窗花安裝, 及冷氣機檢查維修(飛歌)的師傅或公司可介紹?

謝謝~~~
Mickeyb

Re: 維修事宜一問

Postby Sunny » 2014 Apr 25 Fri, 11:08 am

冷氣師傅我可介紹你,
(("麥敬生師傅"Mobile:92820293))
我家冷氣一直也是找他處理的,他很不錯~^^ :D
Sunny

Postby YM » 2014 Apr 30 Wed, 1:49 pm

你講既麥生係唔係"東成"? 如果係既話, 呢個forum有好多關於佢既bad comment.

http://lacosta.hk/forum/viewtopic.php?f=1&t=712
YM

Postby Sunny » 2014 May 04 Sun, 11:08 am

:o 係喎~~咁我也不明白為何有那麼多負面的回應,因為我家的冷氣,一直也是他跟進的,我家的冷氣也沒什麼大問題出現,只兩年洗機一般次,剛剛三部洗了加兩部加雪種,好像是大約是$1200~$1300左右~~

我之前~(但也已幾很年)塭過錦泰個間XX修理浴缸邊$500和換咸水喉$800,
手工不好而且很貴的~~如果你想修理洗手間的問題,你考慮下這意見 ;)
Sunny

Postby Mickeyb » 2014 May 04 Sun, 11:20 pm

Thanks a lot, Happy 及 堅尼
:D
Mickeyb

Postby Simon » 2014 May 08 Thu, 5:14 pm

那位麥先生令我印象難忘, 我家冷氣機滴水, 他叫我放塊布在地下, 忍左佢 :evil:
Simon

Postby Angela BB » 2014 May 16 Fri, 11:26 am

有時真係要睇下個師傅有冇俾心機做架 :roll:
Angela BB

Postby Silver » 2014 May 29 Thu, 11:43 pm

浴缸膠邊:富安達利水電,我兩年多前住富安多年的朋友介紹,結果整得好好,師傅細心,並教你怎樣保養!至今仍很新淨!
錦泰:不負責任!粗心大意!冇禮!以后也不会再揾!
冷氣:馬䯃山富輝德成電業!好多時冷氣不凍,是有機會outdoor壞了,屋內的無問題,他們可代找二手機更換outdoor!
Silver

Postby Lam » 2014 May 30 Fri, 3:32 pm

請問富安達利水電和富輝德成電業的電話號碼?
Lam

Postby Silver » 2014 May 31 Sat, 7:08 pm

富安達利水電: 2640 7008,9651 9392羅生
富輝德成電業的電話號碼:2631 6232,9349 3288許生
裝修都要撞手神,本人試過不錯,希望他們也可幫到你順利滿意完成你需要修理的東西 ;)
Silver

Next

Return to housekeeping & renovation / 家居及裝修